Wij zijn gesloten wegens verhuizing! 1 februari openen wij onze nieuwe showroom aan de Ketelmeerstraat 152, 8226 JX, Lelystad

Technische informatie

Het frame is de basis van de overkapping. Omdat wij voor kwaliteit gaan zijn de overkappingen gemaakt van een 6063-T6 aluminium legering. Deze aluminium legering is zeer geschikt voor een overkapping en kan veel gewicht dragen.

Alle frame onderdelen worden gepoedercoat op de dikte van 90 µm. Poedercoating is een elektrostatisch verfproces. Door de frame onderdelen te voorzien van een positieve lading wordt de negatief geladen poeder met perslucht op het frame gespoten.

Dakbedekking
De polycarbonaatplaten zijn 16 mm dik en zijn standaard 98 cm breed. De structuur van de polycarbonaat platen is de honingraatstructuur, ook wel XS-structuur genoemd. Deze structuur in combinatie met de 16 mm dikte maakt de platen zeer sterk. De polycarbonaat platen worden afsloten aan de bovenzijde met dichte dusttape en aan de onderkant voorzien van geperforeerde dusktape. Deze tape combinatie zorgt er voor dat de polycarbonaat platen kunnen ademen en condens tegengaan.

Fundering
De fundering is van groot belang, een overkapping heeft een aardig gewicht en zonder voldoende fundering kan deze langzaam verzakken. De meest gebruikte fundering is de betonpoer, hier wordt echter niet altijd gebruik van gemaakt.

Betoenpoer
De betonpoer wordt ondergronds geplaatst om de staander vervolgens op te bevestigen. De staander is iets in de grond gezakt voor een zeer strakke afwerking.

Afmetingen
De breedte van onze overkappingen vallen iets breder uit dan de standaard hele meters. Dit komt door de breedte van de polycarbonaat platen in combinatie met de breedte van de tussenliggers. Onze terrasoverkapping valt 6 cm breder uit dan de hele meter. De breedte kan altijd tot een precieze afmeting worden ingekort. De breedte inkorten kan je natuurlijk ook zelf doen.

De diepte van elke overkapping wordt gemeten van de muur tot de binnenkant van de staander. Dit betekent dat de uitval niet als voorbeeld 3 meter is, maar 3 meter plus de breedte van de staander en een stukje van de uitstekende dakgoot. De netto leefruimte is dus gelijk aan de 2,5 meter, 3 meter, 3,5 meter of 4 meter uitval.

Hoogte
De staanders die meegeleverd zijn bij elke overkapping zijn 240 cm lang, deze kan je zelf inkorten tot de gewenste hoogte. OverkappingPlaza adviseert een doorloophoogte van 2,10 meter, 2,20 meter of 2,30 meter. Hierdoor blijft het mogelijk om de overkapping uit te breiden met bijvoorbeeld een glazen schuifwand. Door de doorloophoogte niet gelijk te houden aan de lengte van de staander, blijft er ook genoeg ruimte over om de staander met betonpoer goed in te kunnen graven voor een sterke fundering.

Onderhoud
Om het frame goed schoon te maken adviseren we de terrasoverkapping cleaner of het gebruik van lauw water met een spons of doek. Als vuil sterk is aangehecht moet dit voorzichtig worden verwijderd, de terrasoverkapping cleaner helpt hier bij nadat je het een paar minuten laten intrekken. Gebruik in geen geval schuurmiddelen of een schuurspons, dit beschadigd de lak. Spoel na het schoonmaken de overkapping goed af met water.

Het dak
Verwijder eventueel het grovere vuil van het dak zoals bladeren. De platen kunnen afgenomen worden met een zachte spons, doek of bijvoorbeeld een zachte dweil of een uitneembare zeem. Spoel het dak grondig af met water na het schoonmaken.

De goot
De goot van de overkapping heeft dezelfde schoonmaakbeurt nodig als de goot van het huis. Verwijder bladeren en ander grover vuil wat niet door de HWA buis afgevoerd kan worden.

Het aluminium frame
Over het algemeen is één keer schoonmaken per jaar voldoende. Wij raden aan om dit wel iets vaker te doen om te voorkomen dat vuil de kans niet krijgt zich te hechten.

Het dak
Het dak kan over het algemeen meegenomen worden als het frame wordt schoongemaakt. Mocht er veel beplanting of bomen in de buurt zijn, dan is het aan te raden om het dak met regelmaat schoon te maken. Een vuil dak laat minder licht door, schoonmaken is dus belangrijk wanneer je het licht niet wilt belemmeren.

De goot
De goot kan over het algemeen één à twee keer per jaar worden schoongemaakt. Als er veel beplanting of bomen in de buurt van de overkapping staan is een extra schoonmaakbeurt nooit verkeerd om de bladeren uit de goot te verwijderen.

Hoe lap je de ramen? En schilder je de kozijnen boven de overkapping?
Dit verschilt per overkapping, bij de Basic overkapping haal je de polycarbonaat platen uit de overkapping. Als dit is gedaan kan je zeer gemakkelijk met de ladder naar boven om zo te doen wat gedaan moet worden.